Help - Probeer zelf


Een kleuradvies maken
U kunt de foto inkleuren met kleuren uit de geselecteerde kleurenwaaier. U kunt een kleur "Mixen & Matchen", rechtstreeks een kleurstaal uit de kleurenwaaier kiezen of u kunt een kleurnaam of nummer intypen.

Colordesigner help

Met de Mix & Match kleurenwaaier kunt u een kleur “mengen”, de gemende kleur wordt automatisch gematched met een kleur van de geselecteerde kleurenwaaier, die het best overeenkomt met de gemengde kleur en wordt automatisch getoond. Deze gematchte kleur wordt in het grote kleurenblok weergegeven met naam of nummer. Onder deze kleur wordt nog een selectie van kleuren getoond die dicht in de buurt van de gemixde kleur komen. 

Kleuren kiezen - hier kunt u een kleurenwaaieren selecteren uit de beschikbare lijst met kleurenwaaiers. Type het veld Type een kleurcode vervolgens het gewenste kleurnummer in om de kleur te selecteren. De geselecteerde kleur wordt in het grote kleurenblok weergegeven.

De foto inkleuren

Door nu in de foto op de gewenste bouwdelen te klikken wordt deze met de geselecteerde kleur ingekleurd. De muis verandert in een kwastje om aan te geven dat een bouwdeel in de foto in te kleuren is.

In de kleine plaatjes onder de foto ziet u welke bouwdelen in te kleuren zijn, tevens ziet u welke kleur op welk bouwdeel toegepast is en of u een bouwdeel vergeten bent. U kunt ook in deze kleine bouwdelen plaatjes met de muis klikken om een kleur toe te passen.

Het kleuradvies bewaren

Zodra u tevreden bent met het resultaat, kunt u het kleuradvies opslaan als een afbeelding (bijvoorbeeld als .jpg), als een kleuradvies in Mijn projecten* of als PDF opslaan en een afdruk maken. De in Mijn Projecten bewaarde kleuradviezen kunt u later weer openen en waar gewenst de kleuren aanpassen en als nieuw kleuradvies bewaren*.

* Kleuradviezen bewaren, openen en aanpassen is alleen mogelijk als u ingelogd bent.